Witajcie Kochani! :*
Dziś chcę się z Wami podzielić przepisem na najlepsze pod słońcem ciasto, przynajmniej tak mówi moja rodzinka i chłopak ;). Jest to przepis na jedno z tych ciast, które gdy zrobi się na urodziny bądź inne okazje, znika w błyskawicznym tempie ( uwierzcie mi na słowo).A co lepsze, jest szybkie i proste do zrobienia. A więc do dzieła!
____________________________
Hi my lovely Readers! :*
Today I want to boast about recipe, which is the best in the world, anyway my family and my boyfriend said that ;) This cake is one of that ,which dissapear from guest's plates in rapid pace. Moreover it's easy and fast to made. So let us act accordingly! :)
PO POLSKU :)
Może zacznę od tego dlaczego nazywa się to "Ciasto francuskie" ;) Nie ma to nic wspólnego z tym rodzajem ciasta to jest pewne. Magiczna nazwa pochodzi od tego, że przepis zdobyłam kilka lat temu od mojej kochanej Camille z Francji u której byłam na wymianie. Pierwszego dnia jej mama poczęstowała mnie tym właśnie ciastem i od razu musiałam zdobyć przepis, udało się :) Oryginalna nazwa brzmi " Le gateau au chocolate foundant de Nathalie" (niestety nie znam francuskiego, dlatego spolszczyłam nazwę i wyszło "Ciasto francuskie" ) Ot co cała historia nazwy :)
PRZYGOTOWANIE:
Na początku należy podgrzać piekarnik do 190 °C. Następnie roztopić masło i czekoladę w garnuszku. Dodać cukier do roztopionego roztworu. Później należy to schłodzić. Do wcześniej roztopionych i już schłodzonych składników wbij jajka. Dodaj do tego mąkę i mieszaj aż wszystko będzie wyglądać na jednolitą masę. Po tym wlej masę do formy. Należy piec przez około 22 minut. Po zakończeniu pieczenia odwróć formę i wyciągnij ciasto do góry nogami ;) Tadam! Oto cała filozofia :)
_____________________________________________________
ENGLISH
PREPARATION:
First of all you have to heat your oven to 190 °C. Next you have to melt all ingredients (butter, chocholate) and add to it sugar. Later you need to crack eggs into rest of ingredients. Add flour and mix it again. Now you have to pour it to form. Bake it for 22 minutes. That's all! :)
SMACZNEGO! :*
ENJOY YOUR MEAL! :*
Ps. Czy macie jakieś szczególne życzenia dotyczące postów? :)
Beautiful post, really interesting! It looks so delicious. :)
OdpowiedzUsuńPrzepysznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńNOWY POST NA FABRYCE MIĘTY KLIK! :))
Muszę wypróbować!
OdpowiedzUsuńwygląda smacznie, może kiedyś się zmotywuje i też zrobię takie ciasto! :)
OdpowiedzUsuńogólnie bardzo fajny blog, obserwuje i zapraszam do mnie! :)
Wygląda przepysznie, przepis ląduje w moich zakładkach. Na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale :)
OdpowiedzUsuńmuszą być pyszne
OdpowiedzUsuńbardzo fajny blog będę tutaj częściej zaglądała
pozdrawiam i zapraszam do mnie
hej, nominowałam Cię do zabawy 'liebster blog award', szczegóły u mnie w notce :) mam nadzieję że zdecydujesz się na zabawę :)
OdpowiedzUsuńkoniecznie muszę wypróbować ten przepis ;) kiedy tylko znajdę chwilę wolnego czasu (najprawdopodobniej jutro) to od razu się za nie wezmę
OdpowiedzUsuńJummi !!
OdpowiedzUsuń-
http://bedeutungsvolle-momente.blogspot.de/
Ja jestem takim beztalenciem jesli chodzi o gotowanie i pieczenie, ze pewnie by mi nie wyszlo :-(
OdpowiedzUsuńNo ale co jak co, ale wyglada smakowicie <3
wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńGreat recipe, dear! I enjoy cooking too. Do let me know if you're following any of my social media sites & I'll be happy to follow back right away. xoxo
OdpowiedzUsuńLuxury Haven
wygląda smakowicie!
OdpowiedzUsuńWyglada pysznie, zabieram kawaleczek i uciekam...tylko ciiii.....nie mow nikomu :)
OdpowiedzUsuńHm. Wydaje się proste i przepyszne. Wypróbuję! :)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie :D Chętnie wypróbuję :))
OdpowiedzUsuńMniam, wygląda przepysznie! Postaram się wypróbować :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie!Muszę go koniecznie spróbować :)
OdpowiedzUsuńMmm.. narobiłaś mi apetytu <3
OdpowiedzUsuńhttp://agataprosolphoto.blogspot.com/2014/10/monia.html
Bardzo fajny wpis. Pozdrawiam !
OdpowiedzUsuń